Știri de ultimă oră
Economic

45 de zile la dispoziție pentru depunerea solicitării de amânare a ratelor bancare. Dobânda e zero

30 martie 2020

author:

45 de zile la dispoziție pentru depunerea solicitării de amânare a ratelor bancare. Dobânda e zero

Guvernul a modificat, luni, OUG privind amânarea ratelor românilor pentru nouă luni, astfel că românii au la dispoziţie 45 de zile pentru a depune solicitarea de amânare a ratelor bancare, după ce OUG se publică în Monitorul Oficial. Dobânda în perioada suspendării ratelor este zero.

După ce ordonanţa se va publica în Monitorul Oficial românii vor avea la dispoziţie 45 de zile în care vor putea solicita amânarea plăţii ratelor la bancă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a venit cu clarificări şi cu privire la dobânda aferentă perioadei în care oamenii nu vor mai plăti datoria

„Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o creanţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii izvorâte din contractul de credit. La această creanţă dobânda este de 0% şi plata de către debitor a acestei creanţe se va face eşalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare”, a spus Cîțu.

De asemenea, Florin Cîţu a anunţat că dacă au restanţe la bancă, românii le vor putea plăti și apoi vor putea beneficia de această facilitate a amânării plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni.

Guvernul a modificat ordonanţa luni seara.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
3 Comments
  1. Gabriela Simion

    NU ajuta decat un procent de 5-10% dintre cei cu credite, ceilalti de 90-95% sunt inregistrati in biroul de credit - iata ca, dupa o grea opintire se face o lege inutila avand cel mai gol rasunet din toate timpurile...bancile, totusi, nu vor iesi atat de "intarite" din aceasta "incercare" ... acestea nu vor mai sta pe roze daca e sa ne uitam la estimarile zilnice numarul cetatenilor ce vor reusi sa-si salveze viata in aceasta perioada grea devine incertitudine si izolare, disperare, ineficienta, lipsa masti, lipsa echipamente, lipsa protocoale in spitale, demisie medici, concedieri medici, teste ineficiente etc.!

  2. Gabriela

    Se amina ratele daca platesti restanta . Daca ai fost aruncat in strada de patronul german cu ce sa platesti restanta ? CORECT este ca omul sa se poata angaja din nou ca sa poata platii . Nimeni nu a stiut ce necaz vine . De aceea munceam in februarie ca sa pot plati o retanta . In luna martie luni cind am ajuns la servici firma era inchisa . Mi s-a comunicat ca isi intrerup activitatea pe un termen necunoscut . Patronului neamt nici in sosete nu i-a pasat de angajati . Adio !

  3. Gabriela

    Se amina ratele daca platesti restanta . Daca ai fost aruncat in strada de patronul german cu ce sa platesti restanta ? CORECT este ca omul sa se poata angaja din nou ca sa poata platii . Nimeni nu a stiut ce necaz vine . De aceea munceam in februarie ca sa pot plati o restanta . In luna martie luni cind am ajuns la servici firma era inchisa . Mi s-a comunicat ca isi intrerup activitatea pe un termen necunoscut . Patronului neamt nici in sosete nu i-a pasat de angajati . Adio !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *