Știri de ultimă oră
Stiri

ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării. Legea e improvizată

13 mai 2020

author:

ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării. Legea e improvizată

ALDE nu a votat legea de instituire a stării de alertă.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor, că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României.

„Noi nu credem că e nevoie de o stare de alertă pe întreg teritoriul ţării. Dacă evaluăm datele Grupului de Comunicare Strategică în ceea ce priveşte numărul de decese şi de contaminări pe fiecare judeţ, concluzia este că în cel puţin jumătate dintre judeţele ţării, starea de alertă nu se justifică. Dacă starea de alertă nu se justifică pe întreg teritoriul ţării, nu se justifică nicio lege”, a spus Vosganian, în plenul Camerei Deputaţilor.

ALDE consideră că legea de instituire a stării de alertă a venit târziu şi este una improvizată.

„Noi nu votăm această lege pentru că a venit târziu, cu consecinţe neplăcute asupra calităţii actului legislativ. Această lege este conjuncturală şi improvizată. În scurt timp va trebui să elaborăm o lege reală privind situaţiile de urgenţă şi managementul lor. Guvernul nu a înţeles nimic din decizia CCR care vorbea de neconstituţionalitatea actelor administrative adăugate la lege”, a subliniat Vosganian.

Acesta susţine că românii ar trebui să fie optimişti, deoarece încheierea epidemiei de covid-19 ar însemna un nou început.

Camera Deputaţilor dezbate şi votează la ora transmiterii acestei știri proiectul de instituire a stării de alertă pe teritoriul României. Proiectul iniţiat introdus de Guvern a fost modificat, astfel că din 15 mai oamenii vor putea ieşi la cumpărături în spaţii comerciale mai mici de 15.000 de mp. Totodată, PNL a cerut ca starea de alertă să aibă efecte imediat după publicarea în Monitorul Oficial, deşi legea prevede că ar trebui să intre în vigoare abia după trei zile de la publicarea în MO.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
9 Comments
 1. Nea Cristi

  Vorbește Varujan Vosganian, parlamentarul cu dosar penal, care sfidând penibilul și opinia publică, a venit la microfon cu sticluța cu mir, cerșind plenului imunitatea. La fel și șelul lui, Tăriceanu. Și indivizii aceștia continuă să-și dea cu părerea despre ce e rău și ce e bine? Da, hoții și corupții și-au făcut legi care să-i scape de judecată, dacă sunt unși cu toate alifiile, cum ar fi și mirul. Sunt blindați. Iar peste blindaj, nerușinarea.

 2. Huszti György

  Trebuie analizat de parlament,judetele (regiuni)unde nu sunt necesare mentinerea restrictiilor starii de alerta,in vederea pornirii economiei ! In capitalism economia nu este centralizat ?

 3. adela

  inca mai exista ALDE???? pacat

 4. Vasile

  Nimeni nu a votat dar Romania este batuta de militieni si dictata de un nazis de la Cotroceni... nimeni nu este raspunzator de nimic dar acte de violenta au loc in fiecare zi

 5. DODO

  cit de prost sa fi sa nu sti ca judetele interfereaza deci nu poti stabilii ca unii pot si altii nu pot fi afectati dar pt alde logica este o necunoscuta

 6. DODO

  tericeanu asta ori s-a prostit de tot ori a inebunit de neputinta ori este gigi contra guvernului Bai nene toate judetele interactioneaza deci molima circula PRICEPUT ?

 7. nae

  Domnilor dela ALDE,inainte de a va pronunta,v-ati gandit ca daca astazi un judet nu are,sa zicem,niciun infectat cu covid-19,la noapte pot ajunge in acel judet 20 de persoane infectate care maine pot infecta 100 de persoane?Dar in 30 de zile ce se poate intampla in acel judet?Dar in toata tara?Ganditi mai bine inainte de a lovi in adversarul politic.

 8. nae

  comentariul exista,va rog sa-l publicati.

 9. nae

  adica sa o iau iarasi dela capat?Dece? Va rog sa publicati comentariul.Nu aveti niciun motiv sa nu o faceti.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *