Știri de ultimă oră
Economic

ANAF derulează campanii pentru susţinerea conformării voluntare şi a rambursării rapide a TVA

26 martie 2020

author:

ANAF derulează campanii pentru susţinerea conformării voluntare şi a rambursării rapide a TVA

ANAF anunţă joi că a demarat campanii pentru a promova plata taxelor de către marii contribuabili în contextul provocărilor economice actuale şi că tratează cu „maximă operativitate” solicitările contribuabililor care au de primit TVA, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor, în special în cazul agenţilor economici care au de primit TVA, în vederea asigurării acestora fluxul de capital necesar continuării activităţii. În acest sens, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a desfăşurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările şi restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare”, arată ANAF.

Totodată, în vederea creşterii conformării voluntare, inspectorii ANAF au derulat o campanie în rândul contribuabililor semnificativi ca pondere a sumelor declarate şi achitate la bugetul general consolidat, aceştia fiind întrebaţi cu ce probleme de ordin fiscal se confruntă în această perioadă.

„Spre exemplu, prin campania ANAF derulată la nivelul Direcţiei Generale a Marilor Contribuabili au fost contactate companiile care contribuie cu 70% din veniturile încasate de către acest organ fiscal. Menţionăm că ponderea veniturilor colectate la nivelul DGAMC reprezintă 45% din totalul veniturilor bugetului general consolidat. La nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti, specialiştii ANAF au apelat telefonic contribuabilii relevanţi din punct de vedere al taxelor achitate, în contextul în care aproximativ 20% din totalul veniturilor bugetare la nivel naţional sunt colectate de către această structură”, adaugă autorităţile fiscale.

Aceste campanii au fost şi vor fi derulate în continuare la nivelul întregii ţări, arată ANAF

„În această perioadă de enormă provocare, atât pentru administraţia fiscală, cât şi pentru mediul de afaceri, ANAF caută şi vine cu soluţii care să fluidizeze interacţiunea cu contribuabilii şi care să contribuie la bunul mers al afacerilor. ANAF asigură colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru asigurarea resurselor necesare finanţării cheltuielilor publice, acordând totodată sprijin mediului de afaceri, pentru buna funcţionare a activităţii acestuia. În nicio ţară din lume, sistemul nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără solidaritatea şi spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă”, completează organul fiscal.

ANAF reaminteşte contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *