Știri de ultimă oră
Stiri

Bilanțul se ridică la 906 cazuri în România. Sunt 144 de cazuri noi de coronavirus.

25 martie 2020

author:

Bilanțul se ridică la 906 cazuri în România. Sunt 144 de cazuri noi de coronavirus.

Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea 86 au fost declarate vindecate și externate, iar 13 români au murit. De la ultima raportare,au fost confirmate 144 de cazuri noi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României sunt confirmate 906 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate. Este vorba de 53 de pacienți de la Timișoara, 23 de la București, 6 de la Craiova, 2 de la Constanța și câte unul la Cluj și la Iași.

Din păcate, sunt și 13 decese din cauza COVID-19, toate cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău.

Practic, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară

În România sunt în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

GCS menționează că aceste cifre referitoare la persoanele carantinate și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private

Tot până meircuri, au fost întocmite 167 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane pentru fals în declarații.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat, potrivit informării GCS.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *