Știri de ultimă oră
Externe

Bunicii din Serbia pot ieși la plimbare pentru prima data după mai bine de o lună

22 aprilie 2020

author:

Bunicii din Serbia pot ieși la plimbare pentru prima data după mai bine de o lună

În Serbia, s-au început procedurile pentru relaxarea măsurilor de carantină. Printre acestea, se numără și posibilitatea ca cetățenii de peste 65 de ani vor putea ieşi din case. Asta după ce au fost nevoiți să nu părăsească domiciliul timp de o lună.

Vârstnicii vor putea ieși la plimbare 3 zile pe săptămână, pentru o jumătate de oră. Pentru prima dată după o lună de carantină, bunicilor din Serbia li s-a permis să se aventureze afară.

Până acum aveau voie să iasă din casă o zi pe săptămână, dimineaţa, pentru a-şi cumpăra mâncare şi medicamente.

Cu paşi timizi, feţele acoprite cu măşti şi mănuţi de protecţie în mâini, cei de peste 65 de ani s-au putut plimba nestingheriţi prin oraş timp de jumătate de oră.

Serbia a raportat aproxiamtiv 6.900 de cazuri de coronavirus

„Nu am mai ieşit din casă de 35 de zile. M-am plimbat în jurul camerei, de pe hol până în cameră. E diferenţă. Acum simt dureri în şolduri, muşchii şi spatele”, spune unul dintre vârstnici.

Vârstnici au voie acum să iasă din casă de 3 zile pe săptămână, timp în care tinerii sunt obligaţi să stea în case pentru a-i proteja pe bunici.

„(Sper 0 n.r.) ca această (pandemie – n.r.) să încetinească şi să putem ieşi mai des din casă. Sper că se va termina în curând”, a spus o femeie.

Serbia a fost printre primele ţări din Europa care a intrat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, iar pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile, autorităţile au introdus pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru cei care nu se supun.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *