Știri de ultimă oră
Social

Cadre medicale care tratează pacienți cu COVID-19, disprețuite de vecini

5 aprilie 2020

author:

Cadre medicale care tratează pacienți cu COVID-19, disprețuite de vecini

Unele cadre medicale din Ploiești au ajuns să fie disprețuite de vecini din cauza faptului că intră în contact cu pacienți cu COVID-19. Pe scara unui bloc din municipiu a fost lipit, de exemplu, un afiș prin care femeia de serviciu este avertizată să facă „o dezinfecție serioasă”.

În plună epidemie de coronavirus, cadrele medicale au ajuns să trăiască o adevărată dramă.

Pe scara unui bloc din zona de Vest a Ploieștiului și în care locuiește un asistent medical a fost lipit un afiș. Femeia de serviciu este avertizată să facă o dezinfecție serioasă, să dea cu clor pe jos, “liftul spălat interior și exterior, laterale, butoane cu clor”, întrucât „riscăm contaminare cu virus, sunt oameni care lucrează la Spitalul Județean”.

CAZURI SIMILARE:

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini

O asistentă medicală din oraşul Galaţi a fost hărţuită şi umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primeşte bolnavi de COVID-19

Acesta nu este singurul caz. Sub protecția anonimatului, o asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că „ne hulește lumea”.

„Ne hulește lumea. Nu e normal. Suntem într-o presiune de nu pot explica. Ne riscăm viața în fiecare secundă și am ajuns să ne hulească lumea pe stradă. O asistentă a fost data jos din autobuz, este un adevăr”, a declarat asistenta.

Aceasta a mai precizat că mulți colegi povestesc faptul că au trecut prin situații asemănătoare.

De altfel, și cadrele medicale din alte orașe, cum ar fi Constanța sau Subiu, au fost jignite de vecini.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *