Știri de ultimă oră
Economic

Camera Deputaţilor votează în plen proiectul PSD care prevede amânarea plății ratelor bancare până la sfârşitul anului

1 aprilie 2020

author:

Camera Deputaţilor votează în plen proiectul PSD care prevede amânarea plății ratelor bancare până la sfârşitul anului

Camera Deputaţilor dezbate şi votează joi proiectul PSD privind amânarea plăţii ratelor bancare

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis că proiectul PSD care prevede amânarea plății ratelor bancare până la sfârşitul anului va intra, joi, la vot final, în plen. Prin poriectul propus, social-democraţii susțin că au vrut să „corecteze prevederile Ordonanţei Guvernului PNL”.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că proiectul PSD privind suspendarea plăţii ratelor bancare va fi dezbătut și votat joi în plen. Proiectul de lege a fost adoptat marți de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

Social-democraţii susţin că proiectul lor „corectează prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Orban care menţine ”.

Astfel, PSD susține suspendarea rambursării ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului.

Debitorii vor avea posibilitatea de a trimite solicitările prin email ori prin poştă

O măsură asemănătoare a luat deja Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de luni.

„Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o creanţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii izvorâte din contractul de credit. La această creanţă dobânda este de 0% şi plata de către debitor a acestei creanţe se va face eşalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare”, a declarat ministrul Finanţelor, după şedinţa de Guvern de luni.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *