Știri de ultimă oră
Stiri

Cod Galben de vânt, în mai multe județele ale țării. ANM: Temperaturi de 17 grade în București

4 aprilie 2020

author:

Cod Galben de vânt, în mai multe județele ale țării. ANM: Temperaturi de 17 grade în București

Meteorologii au emis o atenționare de Cod Galben de vânt, începând de duminică dimineață și până luni seară. În acest interval, rafalele de vânt vor ajunge la 70 și 80 de km/h în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, estul Olteniei și în județele Caraș-Severin și Mehedinți.

Duminică, între orele 9:00 și 21:00, vântul va bate cu viteze între 55 și 70 de km/h:

„Pe parcursul zilei de duminică (5 aprilie) vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h”, au transmis meteorologii.

De asemenea, Codul Galben de vânt se va menține și luni, între orele 6:00 și 20:00.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55…60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75…80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți”, conform meteorologilor.

De asemenea, ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, însă pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și în general la viteze mai reduse.

Meteorologii anunță, pentru duminică, temperaturi de 17 grade, dar vântul va bate în rafală și va atinge viteze de până la 65 de kilometri pe oră, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Pe parcursul zilei de duminică, vântul va avea intensificări, iar la rafală va atinge viteze de până la 60…65 km/h. Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Noaptea vântul va slăbi în intensitate, cerul va fi senin, iar temperatura minimă va fi de 3…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad.

Pentru ziua de luni, meteorologii prognozează vreme în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…50 km/h.

„Temperatura maximă va fi de 16…17 grade”, arată ANM.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *