Știri de ultimă oră
Sport

Cristiano Ronaldo revine în Italia. Juventus se pregăteşte să reia antrenamentele

4 mai 2020

author:

Cristiano Ronaldo revine în Italia. Juventus se pregăteşte să reia antrenamentele

Cristiano Ronaldo se întoarce luni din Portugalia la casa lui din Torino, Italia. Jucătorii echipei Juventus vor relua antrenamentele pe teren, individuale.

Campioana Italiei revine pe teren. Marţi şi miercuri jucătorii echipei Juventus vor relua antrenamentele individuale la Continassa. Fotbaliştii vor lucra în prezenţa unui medic şi a unui preparator fizic.

La antrenamente vor putea reveni doar jucătorii care au stat în Italia în toată această perioadă sau care s-au întors din străinătate, dar au stat în carantină timp de 14 zile.

Cristiano Ronaldo este aşteptat să se întoarcă luni la Torino, după ce duminică şi-a trimis bagajele din Portugalia la casa lui din Italia. Atacantul lusitan va decide dacă va rămâne în izolare într-o cameră din Hotelul J sau la el acasă.

Duminică, 3 mai, a fost Ziua Mamei, iar Cristiano Ronaldo a profitat de această zi pentru a o sărbători pe mama lui. Portughezul i-a oferit o maşină cadou, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

„Mulţumesc copiilor mei pentru cadourile pe care le-am primit astăzi. Doresc o zi fericită, tuturor mamelor”, a transmis pe Instagram Maria Dolores Aveiro, mama lui Cristiano Ronaldo.

Cum se poate juca fotbal în siguranţă în timpul pandemiei

Clinica Villa Stuart, din Roma, Italia, propune două tipuri de teste pentru coronavirus, cu aflarea rapidă a rezultatelor. Rezultatul testului de sânge iese în 8 minute, în timp ce analiza salivei are ca timp de aşteptare 20 de minute.

Clinica Villa Stuart din capitala Italiei, Roma, acolo unde au fost operaţi mai mulţi fotbalişti, printre care şi românii Vlad Chiricheş şi Adrian Stoian, propune două tipuri de teste pentru coronavirus, ale căror rezultate ies în 8, respectiv 20 de minute.

Cea mai rapidă este proba de sânge, o uşoară înţepătură în deget, care arată, după 8 minute, dacă persoana în cauză este infectată cu coronavirus. Al doilea se face doar în cazul în care cei testaţi au fost pozitivi la un moment dat. Se ia secreţie din salivă, iar rezultatul iese în 20 de minute. Protocolul de la Villa Stuart este pregătit să fie pus la dispoziţia cluburilor de fotbal, pentru a reuşi desfăşurarea campionatelor în siguranţă în timpul pandemiei.

De luni, Italia a renunţat la o parte dintre restricţiile impuse de starea de urgenţă, iar echipele din Serie A se pregătesc de reluarea antrenamentelor. Sassuolo este prima formaţie care va începe pregătirea, în timp ce marţi, 5 mai, pe terenul de fotbal vor intra şi jucătorii grupărilor Juventus, Inter Milano, Atalanta şi Bologna. Miercuri şi joi vor reîncepe şi Lazio, AS Roma şi Parma, în timp ce AC Milan, Napoli şi restul formaţiilor urmează să anunţe programul. Toate antrenamentele vor fi individuale, fotbaliştii nu se vor intersecta, ci se vor pregăti singuri.

Veştile de la autorităţi nu sunt însă printre cele mai optimiste. Ministrul Sportului Vincenzo Spadafora a declarat, în urmă cu câteva zile, că reluarea antrenamentelor nu înseamnă şi începerea campionatului.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *