Știri de ultimă oră
Sport

CSM Bucureşti a anunţat suspendarea contractelor de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă

25 martie 2020

author:

CSM Bucureşti a anunţat suspendarea contractelor de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă

CMS Bucureşti a anunţat, miercuri, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, că va pune în aplicare decizia de suspendare a contractelor de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă emisă de autorităţile din România, din cauza epidemiei de coronavirus.

Decizia este una dificilă pentru oamenii din cadrului clubului, având în vedere că antrenorii şi sportivii clubului CSM Bucureşti nu şi-au mai primit banii de câteva luni

În cotextul aceleiaşi crize, clubul de handbal Corona Braşov a anunţat marţi că a trecut la rezilierea unilaterală a contractelor

„Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv. Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc”, conform CMS Bucureşti.

Oficialii CSM București anunță că sunt obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspende contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

„Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020). Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare”, arată sursa menționată.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *