Știri de ultimă oră
Stiri

Evaluarea Națională începe astăzi cu proba la Limba Română

15 iunie 2020

author:

Evaluarea Națională începe astăzi cu proba la Limba Română

Evaluarea Națională începe astăzi pentru toți elevii de clasa a VIII-a cu proba scrisă la Limba Română. Grupul nostru de site-uri fac live text pe HUFF.ro unde vă țin la curent cu subiectele picate elevilor, baremul de corectare și vor ține pulsul primul examen al elevilor din gimnaziu.

Evaluarea Națională se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei și prevenirea răspândirii bolilor. Elevii sunt așteptați la centrele de examinare începând cu ora șapte. Va intra câte unul în școala și va trece printr-un proces de măsurare a temperaturii. Dacă elevul care susține examenul de Capacitate are o temperatură sub 37,3 grade, acesta este ghidat către sala de examen.

În cazul elevilor care depășesc această valoare, se va lua temperatura de 3 ori la intervale de 5 minute. Dacă aceasta nu scade elevul este „repins” de la Evaluarea Națională 2020 și repartizat pentru etapa a II-a.

Subiecte la Limba Română, ușoare

Ministrul Educației a ținut să specifice că subiectele au fost concepute în așa fel încât să fie accesibile tuturor elevilor. La nivelul Ministerului șe cunoaște faptul că școala online nu a fost un succes. Materia din semestrul doi din clasa a opta nu este inclusă în subiectele de la proba scrisă de la Examenul de Teste Naționale de la Limba Română.

Monica Anisiei a mai făcut o proezizare referitoaare la site-urile care au publicat subiectele la limba română, unele chiar și contra cost. Acestea sunt false și nu sunt deloc testele oficiale. Ministrul îndeamnă părinții să nu cumpere niciun test disponibil online și spune că subiectele de la Evaluarea Națională sunt stocate în mod securizat pe serverele Ministerului. Școlile vor primi datele de acces la teste doar cu câteva minute înainte de startul examenului și nu vor avea voie să le facă publice.

La ora 15:00 vor fi publicate pe site-ul evaluare.edu.ro subiectele date la Limba Română și baremul de corectare.

Calendar Testare Națională / Examen de capacitate

Calendarul oficial publicat pe siteul evaluare.edu.ro, a fost publicat. Rezultatele la examenul de Testare Națională / Capacitate vor fi afișate pe 22 iunie. Contestațiile pot fi depuse pe 22 și 23 iunie în intervalul 16.00 – 19.00, iar pe 23 iunie în intervalul 08.00 – 12.00 la centrul de examinare.

 • luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
 • Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.
 • 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
 • 15 iunie 2020                – Limba și literatura română (probă scrisă)
 • 17 iunie 2020                – Matematică (probă scrisă)
 • 18 iunie 2020                – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
 • 22 iunie 2020                – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00)
 • 22 iunie 2020                – Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 19.00)
 • 23 iunie 2020                 – Depunerea contestațiilor (orele 08.00 – 12.00)
 • 23 – 26 iunie 2020      – Soluționarea contestațiilor
 • 27 iunie 2020                – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Ce se întâmplă dacă elevii nu sunt primiți în sălile de examen?

(elevii aflați în izolare/carantină/care au prezentat valori ale temperaturii peste 37,3o C/care din alte motive justificate medical nu au putut finaliza sau participa la probele Evaluării naționale)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *