Știri de ultimă oră
Social

Firea: Cel mai mare spital modular COVID din țară, ce poate primi 500 de pacienți, deschis vineri

8 mai 2020

author:

Firea: Cel mai mare spital modular COVID din țară, ce poate primi 500 de pacienți, deschis vineri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, vineri, că a fost deschis „celui mai mare spital modular din țară”. În unitatea spitalicească au fost tratați 500 de pacienți care au forme ușoare de COVID-19.

Unitatea sanitară este construită sub forma unei Secții externe în curtea Spitalului „Victor Babeș” din București,

„Inaugurăm astăzi (vineri – n.red.), la București, cel mai mare spital modular COVID din țară. Acesta va putea să primească 500 de pacienți îmbolnăviți cu coronavirusul de tip nou, cu forme ușoare. Formele mai complexe vor fi tratate, în continuare, în spitalele de boli infecțioase. Fiecare salon are, pe lângă pat, noptieră, dulap, și boiler pentru apă caldă și aer condiționat. Cadrele medicale au o zonă dedicată documentațiilor medicale și pentru odihnă”, a spus Gabriela Firea.

Primarul General a adăugat că acest spital modular a fost construit în două săptămâni.

„Toate aceste spitale de campanie care au fost construite în această perioadă, la un moment dat, este posibil să primească pacienți. Acest spital, prelunând un număr mare de pacienți, va putea să degreveze spitalele de boli infecțioase, și vom putea pune umărul al redeschiderea celorlalte spitale. Spitalul a fost ridicat în două săptămâni”, a adăugat edilul.

Potrivit sursei citate, spitalul va avea saloane cu două paturi, unde pot sta membrii aceleiași familii, sau cu un singur pat.

„Această unitate va fi folosită în cazul în care este nevoie. (…) În cazul în care va fi un aflux de pacienți, va fi un val sau un tsunami, vom fi mai relaxați pentru că într-o această structură pot sta pacienții cu simptome ușoare sau chiar cei asimptomatici, dar care trebuie să fie urmăriți. (…) Este o rezervă care, ca număr de paturi, este egal cu numărul de paturi al Spitalului „Victor Babeș” ”, a spus Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş “.

După terminarea epidemiei de COVID-19, spitalul va fi folosit ca „organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan”, a conchis Gabriela Firea.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *