Știri de ultimă oră
Stiri

Floriile la Catolici pe 5 aprilie. Duminica Floriilor LIVE STREAM de la Vatican și București

5 aprilie 2020

author:

Floriile la Catolici pe 5 aprilie. Duminica Floriilor LIVE STREAM de la Vatican și București

Duminica Floriilor – Romano-catolicii sărbătoresc azi, 5 aprilie 2020 Floriile, iar duminica viitoare, pe 12 aprilie, aceștia vor sărbători Paștele. PE 12 aprilie, Catolicii sărbătoresc  ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE)

Tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, la care sunt aşteptaţi să participe credincioşi, persoane consacrate şi preoţi, va avea loc duminică. Având în vedere starea de urgență declarată, apelul Bisericii Catolice este ca credincioșii să nu vina la slujbă. Biserica Romano Catolică Transmite Live Slujba de Florii.

Duminica Floriilor: Slujba de Florii este live online transmisă de la Vatican

În duminica Floriilor la Vatican se va ține slujba de Florii pe care poți urmări online mai jos. Credincioșii Catolici sunt rugați să nu vină la biserici și să urmărească prin live stream Slujba de Florii transmisă de la Vatican.

La această dată – 5 aprilie 2020 – Biserica Catolică prăznuieşte Duminica Floriilor

Papa Francisc va oficia Slujba din Duminica Floriilor
Papa Francisc va oficia Slujba din Duminica Floriilor

Duminica Floriilor: Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, procesiunea, care va fi condusă de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu şi de episcopul auxiliar Cornel Damian, va începe cu un moment de rugăciune, la ora 14,00, la Biserica Franceză „Sacre Coeur”, în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu va binecuvânta ramurile pe care cei prezenţi le vor purta în mână pe străzile Capitalei.

Tradiții de Florii

Slujba de Florii poate fi urmărită mai jos. Aceasta va începe în jurul orei 8:00, ora României.

Mai jos puteți citi tradițiile obișnuite în ziua de Florii, dat fiind faptul că este stare de urgență, acestea se vor face exclusiv online pe 5 aprilie. HUFF va transmite pe pagina STIRI24 Slujba de Florii.

În timpul procesiunii, credincioşii vor parcurge traseul: B-dul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif .

Tinerii vor purta în fruntea procesiunii „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”. La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15,00, în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXIII-a ediţie. Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) – cuvinte adresate Sfintei Fecioare Maria de către îngerul Gabriel la Bunavestire.

Papa Francis va fi live stream

În mesaj, Papa Francisc îi îndeamnă pe tineri să-şi înfrunte temerile, să fie autentici şi curajoşi în a-l iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele, după exemplul Sfintei Fecioare Maria.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie.

Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Cu această ocazie, traficul rutier în Capitală va fi restricţionat pe traseul Biserica Franceză – Statuia Aviatorilor – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Strada General Berthelot – Catedrala Sfântul Iosif.

Potrivit unei informări a Brigăzii Rutiere, pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe durata procesiunii religioase – între orele 14,00 – 15,15 -, pe traseul de deplasare, pe banda I de circulaţie şi pe străzile care acced către acesta.

Articole relaționate

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *