Știri de ultimă oră
Economic

Iohannis: Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate

8 mai 2020

author:

Iohannis: Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri de austeritate

Președintele Klaus Iohannis a susținut vineri noi declarații, în cadrul cărora a vorbit și despre economia României. Cum vede președintele viitorul economic al țării.

Iohannis este de părere că e nevoie de „o finanțare bună pentru deficit, pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, el adăugând că nu e nevoie de repornirea, ci de revigorarea economică a României.

„Am discutat despre situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitiul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat la începutul anului. Acest deficit trebuie finanțat. Am avut o discuție despre ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. În România, nu putem vorbi despre repornirea economiei. Economia României nu a fost oprită”, a spus Iohannis, într- o declarație de presă.

Șeful statului a mai spus că e nevoie de finanțarea deficitului, pentru a nu se impune măsuri suplimentare de austeritate.

„Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. E nevoie de măsuri coerente care ne permit să încurajăm economia, care este într-o situație specială”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la o ședință privind deciziile de politică economică în contextul epidemiei de COVID-19, cu premierul Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *