Știri de ultimă oră
Stiri

La premiile Oscar vor fi înscrise și filmele lansate exclusiv online

29 aprilie 2020

author:

La premiile Oscar vor fi înscrise și filmele lansate exclusiv online

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, lumea întreagă se va adapta. Este și cazul premiilor Oscar, care vor suferi modificări, mai ales în selectarea filmelor eligibile pentru nominalizări.

Lungmetrajele lansate exclusiv online vor fi eligibile pentru Oscar, dar numai anul acesta, a anunţat Academia de film americană, organizatoarea prestigioasei gale, în contextul crizei provocate de pandemie, care a afectat grav industria cinematografică.

Eligibilitatea la premiile Oscar a devenit o chestiune majoră în contextul în care recomandările de distanţare socială au condus la anularea festivalurilor de profil şi închiderea cinematografelor.

Anterior, pentru a fi eligibil pentru premiile Oscar, filmele trebuiau să fie difuzate minimum şapte zile în cinematografe.

În prezent, filmele care aveau programată lansarea în cinematografe dar au fost făcute disponibile pe serviciile de video on demand se pot califica pentru Oscar, inclusiv în categoria dedicată celui mai bun lungmetraj.

Dawn Hudson, CEO al Academiei de film americane, a declarat că „s-au purtat discuţii constante cu toate părţile din comunitate, de la studiouri de producţie la realizatori de film şi proprietari de cinematografe” pentru a lua o decizie în sprijinul tuturor.

„Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru că înţelegem că este o situaţie devastatoare şi fără precedent”, a mai spus Hudson.

Academia a mai transmis, totuşi, că, în momentul în care vor fi redeschise cinematografele, excepţiile de la reguli nu vor mai fi aplicate.

Multe dintre cinematografele din SUA ar putea să se redeschidă în iunie sau iulie, potrivit Associated Press.

Printre alte schimbări anunţate de Academia de film americană se numără noi reguli pentru coloana sonoră, în care procentul minim de muzică originală trebuie să fie de 60%, iar, în cazul francizelor şi al continuărilor, de minimum 80%.

De asemenea, cele două categorii dedicate sunetului, mixaj şi montaj, vor fi unite, urmând să fie oferit un premiu pentru excelenţă în domeniu.

Cea de-a 93-a ediţie a galei Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 28 februarie 2021.

Anul acesta, lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

La începutul acestei luni, Academia de film a donat 6 milioane de dolari pentru a sprijini personalul vulnerabil din industrie pe timpul crizei.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *