Știri de ultimă oră
Stiri

La Suceava, de sâmbătă, începe testarea personalului

3 aprilie 2020

author:

La Suceava, de sâmbătă, începe testarea personalului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că sâmbătă va începe testarea personalului de la Spitalul Județean Suceava. Acesta a spus că un nou aparat de diagnosticare va ajunge la spital, astfel încât să poată fi realizate 120 de teste în fiecare zi.

Potrivit ministrului Sănătății, vineri au fost refăcute circuitele la Spitalul Județean Suceava.

„Lucrurile incep să intre pe făgașul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate și să coordoneze echipele. Deja în această diminneață am anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine va începe testarea pentru tot personalul medical. Cine va fi apt de muncă va începe să lucreze”, a spus ministrul.

Confrom acestuia, un nou aparat de diagnosticare va ajunge la Suceava

„Va fi pus în funcțiune și al treiele aparat de diagnostic REAL TIME PCR, astfel încât să ajungă la realizarea 120 de teste pe zi. Vrem să eliminăm astfel lista de teste aflate în așteptare, nelucrate, în acest moment sunt 150 de teste”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că vor fi testați toți angajații Spitalului din Suceava, inclusiv personalul auxiliar, iar cei care vor ieși negativ vor reveni la lucru, iar ceilalți vor fi menținuți în izolare.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *