Știri de ultimă oră
Stiri

MApN:Două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania pentru Spitalul ROL2

23 martie 2020

author:

MApN:Două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania pentru Spitalul ROL2

Spitalul Mobil Operaţional ROL 2 va fi operaționalizat în scurt timp, iar două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania, a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic”, anunță sursa citată.

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de luni, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.

Tot luni, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *