Știri de ultimă oră
Externe

Mii de persoane, evacuate dintr-un oraş german după găsirea unei bombe din al II-lea Război Mondial

2 aprilie 2020

author:

Mii de persoane, evacuate dintr-un oraş german după găsirea unei bombe din al II-lea Război Mondial

Mii de persoane au fost evacuate şi un segment de autostradă a fost închis după depistarea unei bombe din al II-lea Război Mondial într-un oraş din vestul Germaniei.

O bombă neexplodată, rămasă din al II-lea Război Mondial, a fost găsită joi după-amiază în grădina unei case din oraşul german Duisburg, numeroase locuinţe fiind evacuate, informează publicaţiile WAZ.de şi Der Westen.

Bomba a fost găsită în cursul unor lucrări, în curtea unei case din cartierul Dellviertel, în oraşul Duisburg (vestul Germaniei).

Autorităţile au dispus evacuarea urgentă a peste 3.000 de persoane şi închiderea unui segment al Autostrăzii A59.

Echipe pirotehnice militare vor prelua bomba pentru a o distruge controlat.

2 Comments
  1. Boguslav

    Bomba era una nucreara, nu? Ca dupa fotografia afisata asa este

  2. Dan Constantin Petre

    Ciuperca din fotografia unei explozii se asorteaza cu o explozie nucleara specifica eliberarii energiei specfifice. In realitate bombele dezgropate cu ocazia unor blocuri de locuinte sau similare nu are nimic spectaculos. Locuitorii din zona adiacenta prasesc zona din spirit de prevedera si spectacolul se consuma in mai putin de 1/2 ora. In Moldova noastra mai in fiecare an se consuma un astfel de eveniment pentru detonarea unor bombe ori de obuze neconsumate din cele 2 razboaie mondiale care au traversat Moldova

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *