Știri de ultimă oră
Stiri

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, vineri, că, în România, sunt trei focare de infecție

3 aprilie 2020

author:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, vineri, că, în România, sunt trei focare de infecție

Tătaru: Avem trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, vineri, că, în România, sunt trei focare de infecție. Este vorba despre Suceava, Arad și Deva, iar ministrul spune că va merge în fiecare regiune pentru a „remedia deficiențele”

„Avem trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situația și urmează ca în perioada următoare și Deva. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile și să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficiențelor. Am luat o serie de măsuri și vor urma și altele. La Suceava, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. Am cerut noului secretar de stat Paul Oprea să rămână în localitate și să coordoneze echipele. Deja în această dimineață am anunțat că au fost refăcute circuitele în tot spitalul. Mâine începe testarea pentru tot personalul medical”, a afirmat, vineri, Nelu Tătaru.

Ministrul a vorbit și despre cazul de la Țăndărei

Acolo autoritățile vor instituirea stării de carantină.

„Fiecare focar, mare sau mic, este evaluat în particular. Avem trei focare mari. Sunt mai multe focare mici. În contextul situației locale a nerespectării izolării, se poate ajunge și la carantinare. (…) Autoritățile locale vor face ce este necesar pentru a limita acest focat. În condițiile în care nu se reușește, vom aplica și alte măsuri”, a spus Nelu Tătaru.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *