Știri de ultimă oră
Stiri

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini

5 aprilie 2020

author:

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini

Asistentă de ATI din Sibiu, jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi de COVID-19

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini pentru că lucrează într-o secție unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19. Fiica ei a postat pe Facebook imaginile și spune că mama sa este un erou.

Fiica asistentei a postat, pe Facebook, imagini video din momentul în care un membru al familiei se ceartă cu vecinii, pentru că aceștia au jignit-o pe Alina, care este asistentă medicală în ATI.

Bărbatul le-a spus vecinilor „Să vă ferească Dumnezeu să ajungeți acolo”, în ideea în care la Terapie Intensivă vin întotdeauna oameni în stare gravă.

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus, trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situație de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe Facebook.

Un caz similar a avut loc și la Galați, unde a asistentă medicală a fost hărţuită şi umilită de vecini pentru că lucrează într-un spital care primeşte bolnavi de COVID-19

După ce imaginile au apărut pe Facebook, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut apel la înțelegere și toleranță.

„E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale”, a spus Cîmpean.

Aceasta și-a exprimat speranța că „nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi” și a dat asigurări că „niciunul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile și că toleranța noastră va fi zero față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Cazul de la Sibiu nu este singular. O asistentă de la Boli Infecțioase, din Galați, s-a plâns de faptul că de la izbucnirea pandemiei, vecinii din blocul în care locuiește de 20 de ani i-au aruncat clor pe ușa apartamentului, au chemat poliția la ea acasă și, mai mult, au dat-o afară din magazinul blocului.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *