Știri de ultimă oră
Economic

Orban estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă

12 mai 2020

author:

Orban estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul va acorda subvenții pentru reîntoarcerea în activitate a celor aflați în şomaj tehnic. Șeful Guvernului estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marți, că Executivul caută resurse financiare pentru susținerea reluării activităţilor economice.

„Vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate, vom acorda plata unei sume, încă nu am stabilit sumele, depinde de resursele de care dispunem, între 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a declarat Orban.

El a mai spus că Executivul va prelungi perioada de acordare a şomajului tehnic.

„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic, dar numai pentru angajaţii companiilor din domenii unde se menţin restricţii, de exemplu în domeniul spectacolelor, evenimentelor, restaurantelor”, a precizat premierul.

Acesta a estimat că aproximativ 650.000 – 700.000 de oameni vor fi în căutarea unui nou loc de muncă, adică în jur de 300.000 cărora li s-a încheiat contractul de muncă şi încă aproximativ 350.000 de români care au revenit din străinătate.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *