Știri de ultimă oră
Stiri

Orban susține că e necesară schimbarea mecanismului de alegere a judecătorilor CCR

7 mai 2020

author:

Orban susține că e necesară schimbarea mecanismului de alegere a judecătorilor CCR

Premierul Ludovic Orban spune că este necesară schimbarea mecanismului de alegere a judecătorilor constituționali, precum și stabilirea unor limte ale atribuțiilor Curții Constituționale (CCR).

„Cu siguranţă, (se impune – n.red.) o schimbare a mecanismului de alegere. De asemenea, stabilirea unor limite ale atribuţiilor Curții Constituționale, care să fie chiar în interiorul Constituţiei. De asemenea, modificări ale legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale”, a spus, joi, premierul.

Citește și: CCR: Decretele prin care Iohannis a declarat starea de urgenţă au fost „cu depăşirea cadrului legal”

Rereferitor la posibilitatea organizării unui referendum legat de acest subiect, prim-ministrul a spus că atunci „când vom fi pregătiţi pentru o astfel de situaţie, când va exista şi un suport politic şi o susţinere publică, nu vom ezita să iniţiem acest demers”.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul caută soluții pentru modificarea atribuțiilor și componenței CCR. „Curtea Constituţională s-a transformat într-un inamic al Constituţiei”, a spus șeful Executivului.

„Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale. Este clar că trebuie schimbate dacă au dus la o asemenea componenţă a Curţii Constituţionale, care să transforme Curtea într-un inamic al Constituţiei”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a decis miercuri că amenzile date de Guvernul Orban în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Premierul a atacat Curtea Constituțională spunând, miercuri, că CCR „este de partea celor care încalcă legea” și, mai mult, decizia „are un vădit caracter politic”.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *