Știri de ultimă oră
Stiri

Părinţii îşi vor putea lua liber pentru a avea grijă de copii şi după 15 mai. Proiectul, adoptat

13 mai 2020

author:

Părinţii îşi vor putea lua liber pentru a avea grijă de copii şi după 15 mai. Proiectul, adoptat

Un nou proiect aprobat de Parlament vine în sprijinul părinților care nu au cu cine lăsa copiii în perioada pandemiei.

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care îi lasă pe părinţi să-şi ia liber ca sa aibă grijă de copii. Proiectul prevede că doar unul dintre părinţi va putea să își ia concediu. Părintele va primi 75% din salariul pentru o zi normală dacă îşi ia liber.

Potrivit unui punct adăugat articolului unic iniţial, facilitatea se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la finalizarea cursurilor şcolare aferente semestrului II.

De asemenea, proeictul mai prevede că părintele va primi 75% din salariul normal pentru ziua liberă.

„Art. 3 – (1) Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă acordată în condiţiile art. 1 se plăteşte din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.”, mai precizează proiectul de lege.

Proiectul adoptat, miercuri, de deputaţi vine în compeltarea Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvern care oferea zile libere pentru îngrijirea copilului, pe perioada stării de urgenţă.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *