Știri de ultimă oră
Social

Preot amedat pentru că a permis credincioșilor să participe la slujbă în biserică

22 martie 2020

author:

Preot amedat pentru că a permis credincioșilor să participe la slujbă în biserică

Un preot din județul Iași a permis mai multor persoane să participe, în biserică, la slujbă. Polițiștii au evacuat 52 de persoane din lăcașul de cult și l-au amendat pe preot cu 5.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bâlea, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au evacuat persoanele din biserică

„La data de 22 martie, în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Pașcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfășurau activități religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Bâlea.

Preotul a fost amendat potrivit ordonanței care prevede suspendarea tuturor activităților religioase realizate în spații închise. „De asemenea, s-a procedat la sancționarea contravențională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 1/2020.” – a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
One Comment
  1. Gica

    Trebuiau să fie amendati si enoriasii care nu au respectat legea privind coronavirus. Pentru preotul avar amenda este mică la enoriasi trebuia cate 5000 si la preot 10000 roni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *