Știri de ultimă oră
Politic

Primarului municipiului Miercurea Ciuc critică modul în care se comunică în criza coronavirus

16 aprilie 2020

author:

Primarului municipiului Miercurea Ciuc critică modul în care se comunică în criza coronavirus

Raduly Robert Kalman, primarului din Miercurea Ciuc, a declarat în cadrul conferinței de joi, pe care a susținut-o online, modul în care se transmit informațiile în criza de coronavirus. Edilul a spus că modul în care se comunică, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este dăunător. El nu este de acord cu maniera în care se transmit informațiile în legătură cu cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Raduly a dat exemplul medicului de la UPU Miercurea Ciuc, diagnosticat marţi seara cu COVID-19, al cărui caz a fost făcut public abia miercuri după amiază, la insistenţele presei.

„Pe această cale doresc să vă mulţumesc şi să vă spun că noi suntem pe aceeaşi parte a baricadei, considerăm că singurul remediu cert în ceea ce priveşte această situaţie de pandemie este adevărul şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. (…) Opinia mea a fost, este şi rămâne că singura modalitate este comunicarea directă, faptică, în timp real”, a spus Raduly Robert Kalman.

Primarului municipiului Miercurea Ciuc spune că este o „secretomanie foarte mare”, care, în opinia sa, dăunează

„Nouă ne este foarte, foarte, foarte greu, nu să avem informaţii, ci să avem informaţii veridice, cel puţin la fel ca şi dumneavoastră, dragi ziarişti”, a spus primarul municipiului.

Raduly a explicat că i-a luat câteva zile să afle informaţii despre cazurile cinci şi şase din Harghita, care apar în statistica naţională, dar care nu au mai fost explicate de nimeni de la nivel naţional sau judeţean.

Primarul a făcut referire şi la persoana decedată în judeţ, care a fost contact al pacientului zero şi care, după ce a murit, a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus, dar nu apare în statistica naţională privind decesele cauzate de COVID-19.

„Această comunicare oficială este dată cu pipeta, dar este de foarte multe ori eronată şi nu reflectă ceea ce s-a întâmplat sau se întâmplă”, a mai spus Raduly.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *