Știri de ultimă oră
Stiri

Raed Arafat a anunțat că măsurile de relaxare se vor realiza treptat

4 mai 2020

author:

Raed Arafat a anunțat că măsurile de relaxare se vor realiza treptat

Raed Arafat a făcut noi declarații cu privire la maniera în care se va realiza relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență în România. Măsurile de relaxare vor fi graduale, autoritățile stabilind niște reguli pentru respectarea acestora.

Raed Arafat a precizat la Digi 24 că măsurile sunt în analiză, dar în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască. La fel în magazine, Arafat consideră că și acolo trebuie purtate măștile.

Șoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaților.

În ce privește dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafețe necunoscute, dar la fel de bine funcționează și spălatul cu apă și săpun timp de 20 – 30 de secunde.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obișnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spații, precum muzeele.

„Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între acestea.

În ce privește deschiderea școlilor, Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
One Comment
  1. Mircea

    Si daca autoritatile, dupa 15 mai, declara un numar crescut (fals, bineiteles) de infectari si de morti cu acest virus, tocmai pentru a demonstra populatiei ca singura cale de a scapa de acest virus este vaccinarea ?!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *