Știri de ultimă oră
Stiri

Relaxarea izolării. Nelu Tătaru spune că „încă nu am urcat, ca să coborâm”: Va fi făcută o evaluare după Paşti

8 aprilie 2020

author:

Relaxarea izolării. Nelu Tătaru spune că „încă nu am urcat, ca să coborâm”: Va fi făcută o evaluare după Paşti

Încă nu se pune problema relaxării condiţiilor de distanţare socială şi în ţara noastră. O evaluare a situaţiei se va face la 7-10 zile după sărbătorile pascale, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. „Încă nu am urcat ca să putem coborî”, a spus Tătaru.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă se poate vorbi despre o relaxare a distanţării sociale, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că nu este niciun motiv pentru a face acest lucru.

„Suntem într-un scenariu în care tot ce înseamnă pacient este un suspect cu infecţie COVID.


Priorităţile rămân aceleaşi, echipament de protecţie, precauţii atât la personalul medical, cât şi la cei pe care îi vedem zi de zi pe stradă, distanţarea socială trebuie să existe.

Rămâne asigurarea medicaţiei pe care trebuie să o dăm acestor pacienţi, limitarea şi izolarea voluntară şi distanţarea socială, pentru care nu există niciun motiv de relaxare. Încă nu am urcat ca să putem coborî”, a spus Tătaru. Acesta a precizat că o situaţie clară în contextul pandemiei o vom şti la cel puţin o săptămână după Paşti.

„Avem o perioadă, până după sărbătorile pascale, în care mai aşteptăm concetăţeni ai noştri să se întoarcă în ţară, iar în acest context o să avem o evaluare după 7-10 zile după sărbătorile pascale”, a mai spus Tătaru.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *