Știri de ultimă oră
Stiri

Se fac verificări la Vama Nădlac

1 aprilie 2020

author:

Se fac verificări la Vama Nădlac

Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, va face verificări la Vama Nădlac din judeţul Arad, a precizat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o intervenţie la Digi 24.

„Este o analiză de făcut şi în zona medicală în judeţul Arad. Coroborat cu dorinţa noastră de a verifica şi cum se derulează activitatea în punctele de trecere a frontierei, am ordonat să se deplaseze cu elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi inspectorul general Buda. Nu am o reclamaţie sau nu controlează ceva, este pur şi simplu o verificare de rutină, verificări ce vor fi efectuate şi în perioada următoare pe puncte de trecere a frontierei şi împreună cu ministerul Sănătăţii vom susţine acţiuni de verificare a tranzitului către alte zone de frontieră”, a explicat Vela.

Printre priorităţi se numără eliminarea cozilor de la intrarea în ţară, iar transportul de marfă să se efectueze cât mai eficient

„Mă interesează în primul rând să nu mai fie cozi. Suntem interesaţi ca tranzitul de marfă să se efectueze în timp operativ. Fluidizarea acestui tranzit pentru camioane, de multe ori, este îngreunat (…) şi atunci trebuie să ne organizăm mai bine şi să punem cu toţii umărul la fluidizarea traficului”, a spus ministrul.

Acţiunile MAI au fost sprijinite şi de medici ai Ministerului Apărării Naţionale în vederea efectuării anchetei epidemiologice pentru cei care intră în ţară.

„Am fost susţinuţi şi de Ministerul Apărării Naţionale cu cadre medicale pentru a-i ajuta pe cei de la DSP în vederea efectuării anchetelor epidemiologice la intrarea în ţară. Poliţia de Frontieră a mărit culoarele de intrare, astfel ca lumea să stea cât mai puţin la coadă”, a afirmat Vela. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
One Comment
  1. Nelutu

    Situatia de la granita se poate rezolva foarte simplu prin interzicerea intrarii in tara a hoardelor de aventurieri care acum si-au adus aminte ca stiu romaneste si ca sunt romani.Dupa ce au hulit Romania,acum se intorc si drept beneficiu ne aduc in bagaje si virusul mortal?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *