Știri de ultimă oră
Externe

Senatul SUA aprobă un set de măsuri în valoare de 100 de miliarde de dolari

19 martie 2020

author:

Senatul SUA aprobă un set de măsuri în valoare de 100 de miliarde de dolari

Senatul SUA a aprobat, miercuri, un proiect legislativ care prevede alocarea a 100 de miliarde de dolari pentru măsuri de urgenţă destinate contracarării epidemiei de coronavirus şi efectelor acesteia.

Senatul de la Washington a adoptat un proiect care prevede alocarea a 100 de miliarde de dolari pentru măsuri medicale şi sociale, în contextul crizei generate de coronavirus, informează agenţia de presă Reuters.

Proiectul a fost aprobat cu 90 de voturi pentru şi opt împotrivă în Senatul SUA

Proiectul prevede alocarea a 100 de miliarde de dolari pentru efectuarea de analize de diagnosticare a coronavirusului, finanţarea concediilor medicale, aprovizionarea cu alimente şi alte acţiuni urgente. Camera Reprezentanţilor a adoptat acelaşi proiect legislativ sâmbătă. Pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ va trebui promulgat de preşedintele SUA, Donald Trump.

Preşedinţia SUA şi liderii Congresului discută şi despre un alt proiect de stimulare economică, ce ar putea atinge nivelul de 1.300 de miliarde de dolari, potrivit cotidianului Le Figaro.

Setul de măsuri „va fi major şi îndrăzneţ”, a declarat marţi preşedintele SUA, Donald Trump, subliniind că acţiunile de stimulare economică generează „entuziasm” în Congres.

(sursa: Mediafax)

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *