Știri de ultimă oră
Politic

UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela. Cuim motivează

15 aprilie 2020

author:

UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela. Cuim motivează

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) solicită demisia ministrului de Interne. Membri partidului susțin că Marcel Vela a pus în pericol siguranța populația prin acordului cu Biserica Ortodoxă Română.

UDMR susține cp Vela ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern.

Purtătorul de cuvânt a UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ministrul de Interne a pus în pericol toată ţara.

„UDMR cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, deoarece, prin decizia lui, a pus pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei, a anulat toate rezultatele obţinute până acum prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei, a ignorat starea de urgenţă declarată de preşedinte şi măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern”, a spus Hegedus.

Potrivit acesteia, demisia lui Vela este singura cale de a mai salva situaţia şi de a restabili încrederea populaţiei în măsurile autorităţilor.

Și USR a cerut ca ministrul de Interne, Marcel Vela, să își dea demisia în contextul discursului susținut de președintele Klaus Ioahnnis, după ce șeful statului a anunțat că îi va cere lui Vela să revină asupra protocolului dintre MAI și BOR.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Ulterior, miercuri, la rpânz, reședintele Klaus Iohannis a spus că va cere ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului MAI-BOR, subliniind că le va cere să găsească o formulă care se încadrează în îndemnul „Stați acasă”.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *