Știri de ultimă oră
Politic

Viorica Dăncilă, despre proiectul privind Ținutul Secuiesc: Un afront la adresa suveranității

29 aprilie 2020

author:

Viorica Dăncilă, despre proiectul privind Ținutul Secuiesc: Un afront la adresa suveranității

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a reacționat, pe Facebook, la adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc: „Este un afront la adresa suveranității statului român”.

Fostul premier Viorica Dăncilă susține, într-o postare pe Facebook, că adoptarea tacită a proiectului de lege nu arată doar „lipsa de profesionalism, cu și o inconștiență politică”.

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român. Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică”, a scris fostul lider al PSD pe rețeaua de socializare.

Viorica Dăncilă spune că „Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”.

Un proiect de lege care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Proiectul a ajuns la Senat, care este for decizional.

Catalina Miron este redactor cu experienta in presa. A lucrat la Realitatea TV, Pro TV si Mediafax.
Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *